10 Nisan 2015 Cuma

Kuru Fasulyeli Arapsaçı


Malzeme:
1 kg. arapsaçı 1 su bardağı kuru fasulye 1soğan
1 çay bardağı zeytinyağı 1 limon

Yapılışı:
Bu yemek için emaye bir tencere kullanın. Arapsaçını kaynar suya ve ateşi söndürün. Tencerenin kapağım kapatıp yarım saat dinlendirin, fasulyeyi ayrıca haşlayın. İri bir soğanı rendeleyip zeytinyağıyla birlikte tencereye koyun. İyice kavrulmadan iki bardak su ekleyin ve 10 dakika tamam. Sonra arapsaçını süzün ve emaye tencerede kaynayan soğanlı suya Bir iki taşım kaynadıktan sonra süzülmüş fasulye ve yeteri kadar tuzu edip kısık ateşte biraz daha tıkırdatın. Yarım limonun suyunu ekleyin. limonu da ince ince doğrayıp en üste serpiştirin. Ateşi söndürün ve soğuyuncaya kadar tencerenin kapağını açmayın. Afiyet olsun…
kadinlarbegendi.com sitesinden alıntıdır.
Yorum Gönder