26 Mart 2015 Perşembe

BU SENE AVRONYEZ (SARMAŞIK) A DOYACAĞIM.

 



Soğuk suda yıkanmış bir demet sarmaşığı uçlarından tazelerini elle kopardım. Tavaya zeytinyağı koyup taze soğanları soteledim. Genellikle tariflerde yoktur ama annemin yaptığı usulde 1/2 yemek kaşığı salçayı ilave ettim. Daha sonra doğranmış sarmaşıkları tavaya boşaltıp 1 çay bardağı sıcak su ilave edip üstünü kapattım. Orta ateşte 20 dk kadar tutup otların yumuşamasını sağladım. Daha sonra üzerine 3 ad köy yumurtası kırdım. Birkaç dakika bekleyip beyazların kısmen pişmesini sağladım. Daha sonra bir tahta kaşıkla sarılarını üzerinde dağıttım. Ters yüz edip tavada biraz karıştırdım. Sonuç mükemmeldi. 
 
     






Yorum Gönder